Met deze website geeft ik u een impressie van mijn fotografie en videowerk. In mijn werk gaan mijn interesses uit naar journalistiek, portret, landschap, (sociale) reportages en bedrijfsfotografie. 

Als achtergrond heb ik de Fotoacademie Amsterdam en Fotovakschool in Apeldoorn doorlopen. Omdat video een prominentere rol opeist in de mediawereld heb ik me ook meer toegelegd op dit vak. Zo heb ik de opleiding ENG cameraman + montage gevolgd aan het Camera College. Bij het TV College in Hilversum en MEOP Amsterdam heb ik cursussen Documentaire maken gevolgd. 

Als fotojournalist werk ik altijd op locatie. Door de verscheidenheid aan opdrachtgevers kom ik daardoor op de meest uiteenlopende locaties terecht van een stal bij een agrariër tot de spreekkamer van een arts. Dit maakt het werk voor mij afwisselend, waarbij ik interessante mensen met mooie, boeiende maar ook emotionele verhalen ontmoet. 

Als ik een foto maak, probeer ik daar sfeer in te leggen, zonder de informatieve waarde uit het oog te verliezen. In combinatie met een mooi lijnenspel en compositie dient het beeld bij de kijker een gevoel op te roepen. Ik probeer in mijn journalistieke fotografie op zoek te gaan naar het spannende, maar ook afwijkende moment dat de aandacht trekt.

Als fotograaf werk ik voor diverse opdrachtgevers. Dit zijn oa. kranten, uitgeverijen, gemeenten, bedrijven en instellingen. Naast de fotografie heb ik mij recent ook verdiept in het maken van video-opnamen. Zo maak ik korte documentair foto- en videoportretten op projectbasis, bekijk hiervoor mijn pagina op de website atavist

 

Als fotojournalist ben ik twee keer genomineerd bij de jaarlijkse fotowedstrijd van de Zilveren Camera. 

Zoekt u een fotograaf voor een portret of reportage of heeft u een specifieke vraag, neemt u dan via de mail of telefonisch contact op en bespreek uw wensen.

Mail naar photo.peters@gmail.com of bel 06-27125316.

Zoekt u een specifiek beeld kijkt u dan in mijn fotoarchief op www.johnpetersfotografie.nl